Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/cp43929/public_html/wp-content/plugins/amp-gravity-forms/class-amp-gravity-forms-constants.php on line 457
اپن بایت | درمان ناهنجاری های فکی در بابل | | دکتر ثریا یوسف نژاد

در حالت نرمال ، باید دندان ها به نحوی بر روی یکدیگر قرار گیرند که دندان های جلویی فک بالا حدود 2 الی 3 میلیمتر از دندان های جلوی فک تحتانی ، جلوتر بوده و آن ها را بپوشانند. ضمنا ناگفته نماند که در حالت استاندارد ، باید دندان های خلفی فکین بر روی یکدیگر واقع شده و قرینه هم باشند. به عارضه ای که در پی آن ، دندان های عقب به صورت قرینه بر روی هم قرار گرفته اند ؛ ولی مابین دندان های فک فوقانی و فک تحتانی فاصله وجود داشته باشد ، اپن بایت اطلاق می شود که در واقع نوعی ناهنجاری فکی است. افرادی که با این اختلال فکی مواجه هستند در گاز زدن مواد خوراکی با اشکال روبرو می شوند ؛ چرا که طی این ناهنجاری فکی ، دندان های جلویی به خوبی بر روی یکدیگر منطبق نمی شوند. یکی از روندهای درمانی این ناهنجاری ارتودنسی می باشد که ساکنان بابل می توانند به بهترین متخصص ارتودنسی این شهر ، دکتر ثریا یوسف نژاد مراجعه کنند.

 

درمان اپن بایت شدید در فرد بزرگسال ، بدون جراحی فک با استفاده از تکنیک مناسب و مینی اسکرو در کلینیک دکتر یوسف نژاد بهترین ارتودنتیست بابل.

چه زمانی اپن بایت ایجاد می شود ؟

باید اشاره داشت که اختلال اپن بایت ، از جمله مواردی است که نیاز به ارتودنسی در بزرگسالان را ضروری می سازد. البته لازم به ذکر است که این ناهنجاری ، عمدتا در کودکانی که کمتر از 5 سال سن دارند مشاهده می شود و در عمده موارد از عادات غلط نشأت می گیرد.

این عادات عبارتند از :

  • مکیدن انگشت در کودکی
  • استفاده طولانی مدت از پستانک
  • برخی فشارهای فیزیکی

در این جا باید متذکر شد که در برخی موارد ، افراد به دنبال وراثت نیز ممکن است دچار اختلال اپن بايت شوند.

رضایت زیباجو از نتیجه درمان ناهنجاری های فک و دندان با دکتر ثریا یوسف نژاد

 

چه علائمی نشان دهنده وجود عارضه اپن بایت هستند ؟

  • عدم توانایی در قرار گرفتن دندان هایی بالایی و پایینی بر روی هم
  • مشکل در جویدن یا بلعیدن غذا
  • دشواری در بیان کلمات مانند نوک زبانی صحبت کردن
  • نامنظم بودن ردیف های دندانی
  • احساس درد به هنگام گاز زدن یا جویدن خوراکی
  • دشواری در گاز زدن غذا و خوراکی با دندان های جلویی

اپن بايت سبب بروز چه مشکلاتی می شود ؟

  1. کاهش چشم گیر اعتماد به نفس فرد خصوصا اگر در اجتماع حضور فعال داشته باشد. اپن بایت، پیش از هر چیز موجب ایجاد دفرمیتی دندان ها و فکین و متعاقبا منجر به ایجاد ظاهری ناخوشایند در فرد بیمار می شود.
  2. سندروم مفصل گیجگاهی فکی که به اختصار به آن TMD هم گفته می شود.
  3. سردرد یا گوش درد
  4. اختلال در خواب فرد
  5. خر و پف کردن
  6. ابتلا به بیماری های لثه و دندان :پوسیدگی دندان ها به دلیل رشد بیش از حد باکتری ها
  7. این ناهنجاری ، صرفا به این مورد منتهی نشده و همان طور که در ابتدای مقاله اشاره شد سبب بروز اختلال در خوردن و جویدن غذا نیز می شود ، لذا افرادی که با این عارضه مواجه هستند در عمده موارد با اختلالات گوارشی و مشکلات روده و معده نیز روبرو خواهند بود. همچنین شایان ذکر است افراد مبتلا به عارضه نامبرده ، در تلفظ حروف ” ش ” ، ” س ” و ” ژ ” نیز دچار مشکل می باشند. از مشکل صدا دار بودن فک در حین جویدن ، نیز می توان به عنوان سایر عوارض اپن بایت اشاره نمود..

چرا باید اپن بایت را درمان کنیم؟

دلایلی زیادی برای درمان این عارضه وجود دارد که از کاهش زیبایی و اعتنماد به نفس فرد تا احتمال شکستگی و خراب شدن دندان ها را شامل می شود.

  • مشکلات مربوط به زیبایی شناختی: عموما افرادی که دارای اپن بایت هستند از ظاهر دندان های خود و طرح لبخندشان ناراضی اند. زیرا به نظر می رسد که دندان هایش بیرون زده اند.
  • مشکلات گفتاری: اپن بایت می تواند در گفتار و تلفظ شما اختلال ایجاد کند. به عنوان مثال، بسیاری از افراد مبتلا به اپن بایت دچار اختلال گفتاری لیسپ یا نوک زبانی می شوند.
    مشکلات هضم و بلع در غذا خوردن: عارضه ی اپن بایت می تواند در گاز زدن یا جویدن غذای شما اختلال ایجاد کرده و از این طریق سیستم گوارش شما را با مشکل مواجه کند.
  • سایش دندان ها : از آنجایی که دندان‌های پشتی بیشتر روی هم قرار می گیرند، سایش می‌تواند منجر به ناراحتی و سایر مشکلات دندانی از جمله شکستگی دندان ها شود. علاوه بر آن بروز مشکلات لثه ای و دندانی جزیی تر هم دور از انتظار نیستند.

چنانچه با هر یک از علائم و نشانه های بروز اپن بایت درگیر شدید، پیشنهاد می شود فورا به یک متخصص خوب در محل سکونت خود مراجعه کنید و در جهت تشخیص و درمان خود قدم بردارید.

انواع اپن بایت

با توجه به علت ایجاد کننده ، این اختلال در 2 گروه دندانی و استخوانی طبقه بندی می شود.

  1. اپن بایت دندانی : در این نوع از اختلال ، استخوان فک بیمار هیچ گونه مشکل یا ناهنجاری ای نداشته و تنها دندان ها ایراد دارند.
  2. اپن بایت استخوانی : در این نوع از اپن بایت ، اختلال موجود ناشی از ناهنجاری استخوان فک می باشد.

لازم به ذکر است که به طور کلی ، این ناهنجاری را می توان به 3 دسته تقسیم کرد که در ادامه به هر سه دسته اشاره شده است.

 

اپن بایت دندان های جلویی

در این نوع از ناهنجاری اپن بایت ، شاهد آن خواهیم بود که فرد زمانی که دهان خود را بسته و سعی دارد فکین را بر روی هم قرار دهد ، فک فوقانی و تحتانی او با یکدیگر همپوشانی نداشته و در نتیجه دندان های جلویی او بر روی هم قرار نخواهند گرفت. هرچند به راحتی نمی توان علت اصلی بروز این نوع از ناهنجاری فکی را مشخص کرد ، اما در ذیل به مواردی اشاره داشته ایم که در ایجاد اپن بایت دندان های جلویی تاثیر قابل توجهی دارند :

  • رشد بیش از حد استخوان فک و کشیده بودن صورت
  • استفاده ناصحیح از پستانک و شیشه شیر در دوران کودکی
  • مکیدن انگشت شست در دوران کودکی
  • عادات اشتباه دهانی و بیرون راندن زبان از دهان

اپن بایت دندان های عقب

در این نوع از ناهنجاری ، زمانی که فرد اقدام به بستن دهان خود می کند ، میان دندان های عقب او هیچ تماسی برقرار نمی شود. اپن بایت دندان های عقب نسبت به وجود این ناهنجاری در دندان های جلویی ، کمتر شایع است. علت دقیق این اختلال ، هنوز مشخص نشده است ؛ اما پاره ای عوامل وجود دارند که می توانند زمینه ساز بروز این نوع از ناهنجاری شوند که از قرار ذیل می باشند :

  • اختلال رشدی استخوانی در بخش عقبی فک ها
  • مشکلات دندانی در بخش پشتی فک ها

پروسه تشخیص

اگر به هر یک از علائم اشاره شده دچار هستید ، بهتر است جهت رفع مشکل خود به یک ارتودنتیست مراجعه کنید تا ایشان معاینات لازم از فک و دهان را به انجام رساند. متخصص ارتودنسی طی پروسه تشخیص برای شناسایی عارضه و ناهنجاری موجود علاوه بر معاینه فیزیکی و حضوری ، عکسبرداری سه بعدی و با اشعه ایکس را نیز به انجام می رساند. پرتو ایکس کمک می کند تا پزشک تمام نواحی زیر خط لثه را مشاهده کند. به این صورت ارتودنتیست می تواند اپن بایت و علت بروز آن را تشخیص دهد. پس شناسایی عارضه ، دکتر سریعا برنامه درمانی را برای فرد طرح ریزی می کند.

درمان اپن بایت در بابل

افرادی که با اپن بایت درگیر هستند ، چنانچه در کودکی مبادرت به درمان آن نمایند ، عمدتا با انجام درمان های ارتودنسی ، موفق به درمان این عارضه خواهند شد. زیرا در سنین کودکی ، هنوز رشد فک به تکامل نرسیده و قابل کنترل می باشد ؛ لذا با استفاده از دستگاه های ارتودنسی و جابجایی فک می توان عارضه را به سهولت در کودکی درمان نمود.

 


جهت دریافت مشاوره از بهترین متخصص ارتودنسی در بابل ، دکتر ثریا یوسف نژاد ، فرم تماس زیر را پر کنید. 

 

  • 0 of 500 max characters

 

روش های درمانی اپن بایت در بابل

درمان اپن بایت با توجه به شدت آن ، متفاوت می باشد : در مواردی که وسعت این عارضه خفیف باشد ، با جابجایی جزئی دندان ها می توان به درمان آن پرداخت. چنانچه شدت ناهجاری مذکور زیاد نبوده و فرد نیز در سن رشد باشد ، با استفاده از براکت ها و هدگیرها و کنترل رشد فک ، می توان این عارضه را درمان نمود. در موارد شدید علاوه بر موارد فوق به درمان جراحی ، در سن بعد از رشد نیز نیاز خواهد داشت و اما در مواردی که فرد در سن بزرگسالی و پس از تکامل رشد فک ، نسبت به درمان این ناهنجاری اقدام نماید و شدت این اختلال زیاد باشد ، تنها جراحی فک پاسخگو خواهد بود. اگر شدت اپن بایت ، خفیف تا متوسط باشد ، با روش ها و تکنیک های خاص و استفاده از مینی اسکرو می توان این ناهنجاری را درمان کرد.

 

هزینه درمان ناهنجاری های دندان در مازندران

هزینه درمان اپن بایت در بابل ، بسته به روش درمان در هر فردی متفاوت می باشد. برای اطلاع از قیمت درمان این عارضه ، به صورت حضوری به مطب متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید.

  • آیا این ناهنجاری به دندان ها آسیب می رساند ؟

جدا از تاثیر منفی این ناهنجاری بر روی زیبایی لبخند و صورت ، این عارضه می تواند برای دندان ها ، دهان و کلا سلامت بدنی مشکل ساز شود. ناهنجاری ها همچون اپن بایت اگر درمان نشوند ، به مرور زمان وخیم تر شده و ریسک مشکلاتی همانند بیماری های لثه یا فرسایش و پوسیدگی شدید دندان ها را به دنبال دارد. از دیگر مشکلات این ناهنجاری :

  • سردرد و اختلال در مفصل گیجگاهی فکی (TMD)
  • درد گوش
  • دشواری در خواب
  • خر و پف
  • مشکلاتی در هضم غذا
  • آیا برای درمان این عارضه انجام جراحی نیاز است ؟

تنها در مواردی که ناهنجاری موجود خیلی شدید باشد جهت درمان اپن بایت در بابل ؛ جراحی باید انجام شود. اما معمولا این عارضه با پروسه های درمانی ارتودنسی می تواند به طور کامل برطرف گردد. برای تشخیص میزان شدت ناهنجاری و درمان این اختلال به کمک تکنیک مناسب می توانید به دکتر ثریا یوسف نژاد ، متخصص ارتودسی خوب در بابل مراجعه نمایید.

مراقبت های لازم بعد از درمان اپن بایت

روش های مختلفی برای درمان این نوع ناهنجاری وجود دارد. در تمامی این روش ها رعایت بهداشت دهان و دندان ها از نکات مهمی است که افراد باید نسب به آن توجه داشته باشند ؛ چرا که عدم رعایت این نکات سبب بروز عوارض و مشکلاتی برای بیماران می شود. به همین دلیل توصیه می شود برای جلوگیری از آسیب و حفظ سلامت دندان ها مراقبت های لازم بعد از درمان اپن بایت را انجام دهید. در ادامه به برخی از نکات مهم بعد از انجام این پروسه اشاره شده است :

  • استفاده از دهانشویه های آنتی باکتریال بعد از مسواک زدن
  • قرقره کردن آب نمک به منظور جلوگیری از عفونت های دهانی
  • استفاده از نخ دندان بعد از هر بار غذا خوردن
  • مسواک زدن تا دو الی سه بار در روز به نحو صحیح و اصولی
  • بهترین سن برای درمان اپن بایت

به صورت کلی بهتر است تا قبل از تکمیل و اتمام رشد استخوان های فک و کام برای درمان این عارضه اقدام نمود ؛ از این رو سنین 7 الی 12 سالگی را می توان بهترین زمان برای درمان ناهنجاری فکی در نظر گرفت. در این سن متخصص ارتودنسی دندان می تواند به راحتی و در بازه زمانی کوتاه تری به بهبود و درمان وضعیت دندان کودکان بپردازد.

از چه ابزارها و تجهیزاتی در درمان اپن بایت استفاده می شود ؟

ابزارها و تجهیزات لازم برای درمان این نوع ناهنجاری عبارتند از : گسترش دهنده فک بالا ، محافظ لب ها ، انکوریج اسکلتی یا TSAD ، هدگیر و غیره. این ابزارها علاوه بر بهبودی سریع تر درمان از تشدید عارضه جلوگیری می کنند.

آیا می توان از بروز ناهنجاری های دندان جلوگیری کرد ؟

دلایل مختلفی برای بروز اپن بایت وجود دارد. در شرایطی که علت اصلی این مشکل به وراثت ارتباط داشته باشد ، غیر قابل پیشگیری است. لازم است والدین نسبت به وضعیت دندان های کودک خود آگاه باشند و اجازه ندهند کودک انگشتان خود را بمکد و بیش از اندازه از پستانک و شیشه شیر استفاده نماید. همچنین باید در صورتی که این عارضه در سنین کودکی تشخیص داده می شود ، نسبت به درمان آن در زمان مناسب اقدام نمود.

نوشته های تازه

اورجت دندان چیست؟ | دکتر ثریا یوسف نژاد

اورجت یک اختلال دندانی است که در آن دندان‌های بالایی به طور غیرطبیعی جلوتر از…

2 روز قبل

ارتودنسی یا کامپوزیت؟ | دکتر ثریا یوسف نژاد

ارتودنسی و کامپوزیت دندان دو روش محبوب برای بهبود ظاهر و عملکرد دندان‌ها هستند؛ اما…

4 روز قبل

آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان می شود؟

لق شدن دندان در ارتودنسی یکی از موضوعاتی است که ممکن است در طول درمان…

1 ماه قبل

ورزش های مجاز و غیر مجاز در طول درمان ارتودنسی

ورزش‌ های مجاز و غیرمجاز درطول درمان ارتودنسی را بشناسید! اگر ارتودنسی دارید و عاشق…

1 ماه قبل

ارتودنسی و تحلیل لثه ها چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟!

ارتودنسی و تحلیل لثه ، دو موضوع به‌هم‌ پیوسته در سلامت دهان و دندان هستند…

2 ماه قبل