درباره ارتودنسی در بابل
ارتودنسی در بابل : ارتودنسی از اصلی ترین شاخه های علوم دندانپزشکی می باشد که با مرتب کردن دندان ها و اصلاح بی نظمی آن ها به داشتن دندان هایی منظم و قاعدتا دستیابی به لبخندی زیبا می انجامد.
در خصوص ارتودنسی باید اشاره داشت اگرچه درمان با ارتودنسی ، جنبه زیبایی داشته و به بهبود ظاهر چهره می انجامد ؛ اما از آن جا که سبب قرارگیری صحیح دندان ها بر روی هم می شود ، می تواند جنبه درمانی نیز داشته و سبب بهبود تکلم ناشی از بی نظمی دندان ها و همچنین جلوگیری از پوسیدگی دندان ها نیز گردد.
لازم به ذکر است که کسب نتایج بهینه از درمان های ارتودنسی ، مستلزم مراجعه به بهترین متخصص ارتودنسی می باشد.
لذا افرادی که بنا به هر علتی ، ملزم به انجام ارتودنسی می باشند ؛ برای انجام آن باید به یک متخصص ارتودنسی حاذق و با تجربه در شهر خود مراجعه نمایند.
به عنوان مثال عزیزانی که در شهر بابل ساکن هستند ، می توانند برای انجام ارتودنسی در بابل با نهایت اطمینان به مطب دکتر یوسف نژاد متخصص ارتودنسی بابل مراجعه فرمایند.
درمان ارتودنسی چه مزایایی دارد ؟
متداول ترین مزایای ارتودنسی عبارتند از :
- ارتودنسی ، ظاهر دندان ها را بهبود بخشیده و با اصلاح طرح لبخند موجب بهبود ظاهر چهره می شود.
- با ارتودنسی می توان به قرارگیری مناسب دندان ها در کنار هم ، کمک قابل توجهی کرد.
- در صورت بهره وری از درمان ارتودنسی ، عملکرد اصلی دهان و همچنین عملکرد جویدن بهبود خواهد یافت.
- با انجام ارتودنسی ، دندان ها به لحاظ فیزیولوژیک به ثبات مناسبی خواهند رسید.
برای انجام ارتودنسی چه سنی مناسب می باشد ؟
در خصوص سن مناسب برای اولین معاینه ارتودنسی و انجام معاینات اولیه و معاینه و ارزیابی وضعیت قرار گیری دندان ها ؛ باید اشاره داشت که بهترین سن بدین منظور ، 7 سالگی خواهد بود.
در نتیجه همه والدین ، جهت بررسی شرایط دندان های کودک خود و بررسی این مسئله که آیا کودک شان نیاز به ارتودنسی دارد یا خیر ؛ باید همراه کودک خود به مطب متخصص ارتودنسی مراجعه نمایند.
نمونه کار ارتودنسی ؛ توسط دکتر یوسف نژاد بهترین ارتودنتیست بابل
لزوم تاکید بر مراجعه به ارتودنتیست و معاینه ارتودنسی در سن 7 سالگی ؛ از این منظر است که در این سن ، تشخیص اختلالات فک و دندان با سهولت بیشتری برای متخصص ارتودنسی میسر شده و در نتیجه می توان دندان ها را به طور دقیق مورد ارزیابی قرار داده و به این ترتیب ، روش درمان مناسب و زمان شروع درمان را با نهایت دقت و به راحتی طرح ریزی نمود.
ضمنا ناگفته نماند که چنانچه کودک در این سن ، تحت معاینه ارتودنسی قرار گیرد ؛ پزشک می تواند از شرایطی که در صورت عدم درمان با ارتودنسی ممکن است در آینده کودک را درگیر سازد ، مطلع شده و با هشدار به والدین ، آن ها را مجاب به آغاز درمان ارتودنسی برای کودک نماید.
البته توجه داشته باشید در صورتی که کودک ، صرفا دچار بی نظمی دندان ها بوده و دچار ناهنجاری ها و اختلالات فکی نباشد ؛ لزومی بر انجام ارتودنسی در کودکی وجود نداشته و در بزرگسالی نیز می تواند نسبت به درمان ارتودنسی اقدام نماید.
هرچند بهترین سن برای آغاز درمان ارتودنسی ، بازه سنی 14 – 12 سالگی بوده و به کسب بهترین نتایج خواهد انجامید.
مراحل درمان ارتودنسی چگونه است ؟
به طور کلی ، پیش از شروع فرآیند ارتودنسی ؛ افراد باید جهت مشاوره به مطب پزشک متخصص ارتودنسی مراجعه نموده و توسط ایشان مورد آنالیز و ارزیابی قرار گیرند.
لازم به ذکر است که در این جلسه ، ارتودنتیست اقدام به معاینه دندان ها و لثه های بیمار ، فکین او و نیز ساختار استخوانی دندان ها می نماید.
پزشک با انجام معاینات اولیه ، تشخیص می دهد که آیا فرد ملزم به درمان با ارتودنسی می باشد یا خیر ؟
حال آن که چنانچه طی معاینات انجام گرفته ، تشخیص داده شود که بیمار نیاز به درمان ارتودنسی دارد ؛ پزشک ارتودنتیست در خصوص روش های ارتودنسی ، طول درمان ، مراقبت های بعد از ارتودنسی و مواردی از این قبیل با بیمار صحبت می کند و توضیحات لازم را برای او تشریح می نماید.
افرادی که تصمیم به انجام ارتودنسی دارند ، باید توجه داشته باشند که می توانند در جلسه مشاوره ؛ در رابطه با ارتودنسی و فرآیند درمان آن و غیره با متخصص ارتودنسی گفتگو نمایند و اهداف خود از انجام آن را برای ایشان تبیین کنند.
رکوردهای تشخیصی
به طور کلی بعد از این که پزشک ، نیاز به انجام ارتودنسی را تشخیص داد ؛ مرحله رکورد تشخیصی آغاز خواهد شد.
در این مرحله اقداماتی ؛ اعم از قالب گیری تمامی دندان ها ، عکسبرداری یا به عبارتی رادیوگرافی از سر و صورت و نهایتا عکسبرداری دیجیتال از صورت و فکین ( فک بالا و پایین ) انجام می گیرد.
ارتودنتیست ، با انجام رکوردهای تشخیصی ، می تواند دقیق ترین تشخیص را داده و نوع درمان و روش انجام آن و نیز مراحل درمان را مشخص سازد.
ضمنا لازم به ذکر است که رکوردهای تشخیصی ، ارتودنتیست را در تشخیص این مسئله که آیا فرد ملزم به انجام همزمان جراحی فک همراه با ارتودنسی می باشد یا خیر ؛ کمک شایانی می کند.
همچنین ناگفته نماند که بعد از اخذ رکوردهای تشخیصی ، پزشک متخصص ارتودنسی می تواند بیمار را از هزینه درمان و میانگین طول درمان نیز آگاه سازد.
زمانبندی درمان ارتودنسی
بر اساس این که ناهنجاری موجود چقدر است و نیز با توجه به سن بیمار و نتایج رکوردهای تشخیصی ، پزشک می تواند طول درمان را مشخص نماید.
به عنوان مثال ؛ طول درمان ارتودنسی در کودکان ، به مراتب کوتاه تر از بزرگسالان می باشد.
همچنین طول درمان با ارتودنسی در افرادی که برای آن ها از ارتودنسی ثابت استفاده می شود ، در قیاس با بیمارانی که از ارتودنسی متحرک استفاده می کنند ؛ نسبتا کوتاه تر است.
به طور کلی متخصص ارتودنسی ، با مد نظر قرار دادن کلیه این موارد یک زمانبندی تخمینی به بیمار ارائه می دهد که به طور میانگین بین 6 ماه الی دو سال و نیم ؛ متغیر است.
هزینه ارتودنسی در بابل
هزینه ارتودنسی ، بر اساس فاکتورهای مختلفی محاسبه می گردد و نیازمند معاینه دقیق بیمار می باشد ؛ از این رو افراد برای اطلاع از هزینه نهایی ارتودنسی باید از سوی متخصص ارتودنسی شهر خود تحت معاینه و ارزیابی های لازم قرار گیرند.
به طور مثال توجه داشته باشید که شهروندان محترم ساکن شهر بابل ، برای آگاهی از هزینه ارتودنسی در بابل باید به مطب پزشک مورد نظر خود مراجعه فرمایند.